Вівторок, 21 червня 2016 22:48

Ці "нахабні" рослини

Тема борщівника вже досить заїжджена і, мабуть, небагато людей є, котрі не чули й не читали про шкідливість цієї рослини і проблему розповсюдження її українськими територіями.

Тогоріч цю рослину помічали в багатьох селах району, берегами річок, а про якусь боротьбу з цим рослинним шкідником практично не було чути І це дало нові результати. Ще чисті раніше  придорожні смуги цього року почали уквітчуватись велетенськими білими суцвіттями, причому їх стає дедалі більше і ніхто їх не чіпає. Заповідні береги Лімниці заполонюють нові рослини. Необізнані та необережні відпочиваючі можуть легко дістати ушкодження цією рослиною.

Цікаво, ця тема зачіпає лише журналістів і потерпілих? Таке враження, що у людей, котрі працюють у службах, відповідальних за знищення цієї рослини, дітей нема і нема ніякого майбутнього. Як то кажуть – після нас хоч потоп…

Для довідки:
Згідно із статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України, знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Вони повинні домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів із боротьби з бур’янами, у т. ч. із борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Винищувальні заходи, починаючи з весни, повинні проводити всі землевласники і землекористувачі, а також «Райавтодор» у придорожніх смугах та «Укрзалізниця» уздовж залізничних колій.

Прочитано 2363 раз

Останні новини

У Галичі пройшов творчий конкурс

"Серцем єдиним, ми - Україна" - саме під такою назвою 10 квітня в Галицькій територіальній громаді… Читати далі...

Традиційні нічні чування

У Відпустово-Марійському місці в Крилосі відбудуться традиційні щомісячні нічні чування за перемогу… Читати далі...

Виставка дерев'яних хрестів

У Митрополичих палатах у Крилосі відкрито виставку дерев'яних хрестів. Читати далі...

Гаряча лінія для захисників та їхніх родин

Міністерство у справах ветеранів України запустило безоплатну "Єдину ветеранську лінію" для… Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x