Субота, 29 серпня 2015 01:32

У Галичі заклали й освятили наріжний камінь під будівництво храму

Минулої суботи на Галич-горі заклали наріжний камінь під будівництво греко-католицького храму в пам’ять святих мучеників станіславських Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка. Чимала кількість парафіян прийшли та долучились до цієї важливої в житті міста події. Урочистий обряд провели отець-декан Ігор Броновський та о. Володимир Кузюк.

Перед освяченням отець-декан зачитав Фундаційну грамоту, яка є традиційною складовою чину освячення, у ній вказані засновники храму. Відтак за допомогою голови міста О. Трачика грамоту помістили у металічну капсулу, яку потім опустили в фундамент майбутньої церкви. «Я сподіваюся, що це місце стане духовною криницею, з якої буде черпати не тільки наше покоління, але й покоління наших дітей, внуків і правнуків. Ми це робимо не тільки на славу української греко-католицької церкви, але ми це робимо для всіх віруючих людей, для всіх тих, хто шукає спасіння у цьому світі, для всіх тих, хто визнає Бога своїм Отцем, а Ісуса Христа своїм спасителем», - зазначив отець-декан Ігор Броновський.

Винятковим моментом урочистого святкування було закладання каменя, який обережно опустили в фундамент на місці святилища майбутнього храму. «Це раз на життя таке буває і не кожному випадає», - з посмішкою зазначив о. Володимир Кузюк. Парафіяни з цікавістю спостерігали та намагались долучитись до закладання фундаменту хоча б киданням одного камінчика.

«Перед нами стоїть надзвичайно велика праця, але я твердо переконаний, що ми сказали Богові «так» і Бог нам допоможе», - благословляючи усіх, причетних до будівництва храму, о. Ігор закінчив чин освячення наріжного каменя.

Таким чином в цей день засновано новий храм УГКЦ. За проектом, який розробив Ігор Крет, у ньому передбачені підвальні приміщення, у яких з часом плануються проводитись збори спільнот, катехитичної школи.

До вечора залиття фундаменту нової церкви було завершено. Священики та церковна громада щиро дякують усім хто матеріально та фізично долучився до даних робіт, районній та міській раді за сприяння та допомогу.

 

Прочитано 1594 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...

У Галичі пройшов творчий конкурс

"Серцем єдиним, ми - Україна" - саме під такою назвою 10 квітня в Галицькій територіальній громаді… Читати далі...

Традиційні нічні чування

У Відпустово-Марійському місці в Крилосі відбудуться традиційні щомісячні нічні чування за перемогу… Читати далі...

Виставка дерев'яних хрестів

У Митрополичих палатах у Крилосі відкрито виставку дерев'яних хрестів. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x