П'ятниця, 30 червня 2017 12:55

"Подарунок" Галичу від Львова

Львівське сміття продовжує подорожувати Україною і якщо протягом року галичани спостерігали за цією епопеєю по новинах, то сьогодні ми зіштовхнулися з цією історією сам-на-сам.

Приблизно дві фури львівського сміття доїхало до Галича і було викинуто просто на території галицького підприємця. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі facebook головний редактор газети "Галицьке слово" Володимир Теслюк:

"Ось як вирішується питання львівського сміття. Сьогодні вночі при в'їзді до Галича з боку Львова висипано дві фури сміття. При поверхневому огляді виявлено квитанції про оплату за компослуги та інші документи, на яких зазначені львівські адреси. Тепер міська влада Галича повинна думати, як все це прибрати... Люди добрі, доки це буде продовжуватися?".

Як виявилося, така ситуація вже не перша на території району. Близько трьох місяців назад у Бурштині люди встигли зупинити фуру зі сміттям в момент, коли та забуксувала і не встила ще звільнитися від сміття. Правоохороці, яких викликали громадяни, супроводжували транспорт до Рогатинського району і так до Львова назад її передавали з району в район. Згідно наших джерел стосовно цих автівок є інструкція у правоохоронних органів. Вони мають фіксувати їх при в’їзді у район і супроводжувати до межі з наступним. До прикладу, така ситуація виникла у суботу. Дві фури з львівським сміттям поліція району, після перевірки документів, згідно яких сміття їхало аж до Чернівців, провела їх до Тисменецького району, де транспорт взяли під "опіку" вже їхні поліцаї. Що сталося цього разу і чому спеціально організований пост, метою якого є фіксування такого транспорту при в’їзді в Рогатин, не надав інформацію до Галицького відділку, наразі невідомо. Можливо водії заради грошей, а сума, кажуть приблизно 25 тисяч гривень за фуру, шукають інші шляхи, а не центральні. 

Тож, в результаті, маємо те що маємо. Згідно законодавства, за порушення 152 статті Адміністративного Кодексу України Галицька міська рада має стягнути чималий штраф за такий "подарунок" від Львова, а також даний злочин зафіксувати екологічна інспекція і так само накласти штраф. Але, фактично, водіїв не було затримано, тож на кого писати протоколи? Тим паче задачу зі сміттям вже на себе перейняла Львівська ОДА, то можливо до них і висувати претензії чи шукати фірми перевізники?

Та це все буде потім. А що робити всім нам з львівським сміттям сьогодні і скільки ще податки львів’ян будуть йти на оплату штрафів і всього цього цирку, на жаль, невідомо.

Сказати можна одне, що така поведінка зухвала і безпринципна. Держава скидає все на мера, мер - на всіх і все. В результаті таке місто як Львів, потопаючи у смітті та ганьблючись такими витівками влади, втрачає своїх туристів та поціновувачів його духу.

 

Прочитано 2505 раз

Останні новини

Жінка з хистом Аріадни

Галичан запрошують на презентацію книги про Наталію Кобринську. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x