Вівторок, 25 липня 2017 12:48

Ідеї щодо старих приміщень Галицької ЦРЛ

Група депутатів Галицької міської ради звернулися до голови районної ради Андрусяка Павла Васильовича з ідеями щодо можливого використання старих приміщень Галицької ЦРЛ.

Депутати внесли пропозиції щодо трьох приміщень, а саме: пологового та гінекологічного відділень, а також щодо волонтерського складу, яким опікується на сьогодні ГО «Галич «Майдан»».

Отож, перше приміщення пропонується віддати Центру дитячої та юнацької творчості, де було б можливо облаштувати мистецькі студії, таким чином розширюючи діапазон зацікавлень та можливостей молоді. Другу будівлю депутати пропонують здавати в оренду під різноманітні навчальні курси. Це можуть бути курси іноземних мов, а також комп’ютерні класи, враховуючи сьогоднішні темпи зростання попиту на фахівців з ІТ-технологій та, власне, сам розвиток ІТ-сфери в Україні. Варто відмітити, що орендна плата за ці приміщення частково покривала б витрати на енергоносії та водопостачання ЦДЮТ.


Волонтерський склад запропоновано закріпити за ГО «Галич «Майдан»» з переформатуванням його у майбутньому в музей визвольних змагань, враховуючи, що вже на сьогодні там знаходиться чимало реквізитів, та, власне, саме приміщення вже несе у собі історичний відбиток з грифом війни як районного значення, так і всеукраїнського. Для реалізації ідеї такого музею пропонується залучити грантові кошти, чим може зайнятися сама громадська організація.

На таке звернення учора надійшла відповідь:


Що ж, ми усвідомлюємо, що пропозицій буде чимало, але все ж маємо надію, що депутати районної ради при розгляді питання щодо використання даних приміщень в першу чергу будуть ставити на розвиток молоді та надання їй для цього відповідних умов, навіть якщо дещо з цього буде платним. І також звернуть увагу, що приміщення для музею члени ГО шукають ще від 14-го року, бо прекрасно усвідомлювали, що настане час, коли це потрібно буде зробити. А реалізовувати такі ідеї все ж варто, поки добре жива пам'ять і ще гострі спогади, які, допоки йде війна, продовжують наповнюватися новими враженнями та подіями.

Прочитано 3108 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x