Публікації по даті з липня 2021

Понеділок, 19 липня 2021 22:22

Гарасевичі

З цього роду найвідомішим представником є Михайло Гарасевич, який був одним із перших провідників українського національного відродження в Галичині на початку ХІХ століття. А ще він був відомим істориком і церковним діячем, найосвіченішим галицьким українцем того часу, займаючи друге місце у церковній ієрархії Галицької митрополії УГКЦ.

31 липня древній Галич відвідає Патріарх Святослав Шевчук, який освятить новозбудований храм Блаженних священномучеників Станіславівських – Симеона Лукача, Григорія Хомишина та Івана Слезюка. Святиню спорудили на Замковій горі. Вона, мов та добра мати, чекає в цей день на всіх своїх дітей!

Цьогоріч 31 липня – 1 серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю в с. Крилос (Давній Галич), яку очолить Блаженіший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

Пам’ятки міста Галича є свідченням його минулого та туристичним "магнітом" для сучасників. З кожним роком збільшується кількість нових досліджень щодо об’єктів міської історії, вражень, розміщених мандрівниками на власних мережевих сторінках чи туристичних агенцій.

Останні новини

Жінка з хистом Аріадни

Галичан запрошують на презентацію книги про Наталію Кобринську. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x