Понеділок, 24 вересня 2018 11:11

Куропатникам уже 600!

У неділю, 23 вересня, в с. Куропатники Галицького району відбулось величне святкування одразу двох ювілеїв – 600-річччя від дня заснування села та 10-ліття освячення храму.

Розділити цю радісну дату з громадою завітав Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

З нагоди ювілею в селі постала нова Хресна Дорога, каплиця Божої Матері та купіль для освячення води.

Святкування розпочалося з молитви Утрені, яку очолив адміністратор храму о. Андрій Кудлик. Під час відправи віряни мали нагоду приступити до Святого таїнства покаяння.

Відтак цілою парафіяльною спільнотою всі вийшли зустрічати Митрополита Володимира за українською традицією з хлібом-сіллю. Владика очолив Архієрейську Божественну Літургію в часі якої звернувся до присутніх з духовним словом.

У ньому Владика наголосив на важливості бути наполегливим у своїх молитвах так, як це робила жінка-хананейка в Євангельському уривку 17-ї неділі по Зісланні Святого Духа. Окрім того, Митрополит розповів про місце та роль парафіяльної святині в житті християнина.

«Святий храм супроводжує людину впродовж цілого життя. Тут людина народжується для життя в церковній спільноту в Святому Хрещенні. Тут складає вічну присягу своїй коханій людині. Врешті тут з нею прощаються її близькі та рідні, проводжаючи в остінню путь. Ось чому мусимо любити, дбати та шанувати свою парафіяльну церковцю», - вважає Владика Володимир.

Після спільної молитви Митрополит привітав громаду с. Куропатники з їхніми ювілеями. Особливо старанним парафіянам та жерводавцям Владика вручив подячні грамоти.

На завершення свята відбулось освячення Хресної Дороги, каплиці Божої Матері та водосвятної купелі. Митрополит Володимир також склав слова вдячності всім хто прийшов, щоб розділити святкову радість, а також всім, хто спричинився для того, щоб цей комплекс збудувати.

Джерело: Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Прочитано 2308 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x