Вівторок, 26 вересня 2017 11:08

Дітям презентували професії

У житті кожної людини настає момент, коли необхідно прийняти для себе одне з найважливіших рішень – вибрати справу до душі, за покликанням, тобто професію. Ознайомлювати дітей з професіями потрібно з самого дитинства, щоб у майбутньому у них не виникало питань "Ким я хочу стати?", а вони уже твердо знали чого хочуть.

Всі професії хороші і всі потрібні. Лише кожної з них треба навчитись і добре знати свою справу, бути професіоналом.

22 вересня 2017 року Галицьким районним центром зайнятості був проведений інтерактивний захід для учнів Галицької ЗОШ №1 Майстерня професій, щоб розширити уявлення дітей про світ професій, види професійної діяльності, які користуються попитом на ринку праці, сприянні молодим людям у виборі професійного майбутнього.

Для відкриття Майстерні професій слово надавалось заступнику директора районного центру зайнятості Мацьків Н. І. З привітанням до школярів звернулась директор школи Савчук М. А., яка подякувала за організацію цікавого та пізнавального заходу.

В Майстерні професій роботодавцями були представлені ряд професій. Пожежний рятувальник представлений Галицьким райвідділом управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, Галицька мала академія народних ремесел продемонструвала такі професії, як гончар, фахівець з соломоплетіння, швачка, художник, сестра медична ознайомила і допомогла учням побувати у ролі рятівника людського здоров’я, професію презентувала Галицька центральна районна лікарня, професію екскурсовода представляв фахівець з Національного заповідника «Давній Галич», який допоміг учням поринути у світ подорожей, професію військового представляв Галицький районний військовий комісаріат. З такими потрібними професіями, як кондитер, офіціант та товарознавець допомогли ознайомитись фахівці Бурштинського торговельного-економічного коледжу Київського торговельно-економічного університету, представник Галицького відокремленого підрозділу головного управління Національної поліції України в Івано-Франківській області познайомив учнів з відповідальною і небезпечною професією поліцейського, діти відчули себе справжніми захисниками порядку.

Дізнатись про професію профконсультанта та специфіку його роботи допомогли фахівці районного центру зайнятості.

За активну участь у профорієнтаційному інтерактивному заході для учнівської молоді Майстерня професій школярі отримали заохочувальні подарунки.

Отож, кожен з учнів спробував стати професіоналом у різних професіях і знайти справу до душі. Учні залишились задоволеними, нудьгувати не доводилось.

Джерело: Галицька РДА

 

Прочитано 1583 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x