Понеділок, 13 листопада 2017 23:30

Завершилась реалізація проекту "Діти наше майбутнє"

Завершилася реалізація чергового і останнього цього року проекту для Демешківської сільської ради, який відбувся завдяки Програмі соціального партнерства ДТЕК та їхньому конкурсу міні-проектів "Громада своїми руками - 2017".

Проект "Діти наше майбутнє" мав на меті створення для дітей місця для дозвілля та фізичного розвитку. Великою проблемою для Демешківського НВК, Придністровської та Німшинської ЗОШ І-ІІ ст. було слабке матеріальне забезпечення спортивних кімнат у школах або їх повна відсутність як таких. Такий стан інфраструктури не тільки не сприяв фізичному розвитку школярів, а навпаки понижував спортивну активність учнів, посилював ризик травматизму, а подекуди відбивав бажання до заняття фізкультурою.

Саме тому ініціативна група "Свідома молодь" вирішила використати можливість отримання міні-гранту та облаштувати уже існуючі спортивні кімнати, поповнивши їх спортивним обладнанням, щоб уроки фізичного виховання приносили користь дітям.

Загальна сума бюджету проекту становила 62530 гривень, із яких 50 тис. - це отриманий грант, 10 тис. - співфінансування від сільської ради, ну і залишок від загальної суми - це співфінансування від ініціативної групи. За ці кошти були закуплені 4 шведські стінки, 2 тенісних столи, 5 гімнастичних матів, 6 м’ячів, обручі, скакалки та дитячі м’які модулі для організації естафет у дошкільнят та молодших школярів. Частина цих елементів силами членів ініціативної групи та небайдужих мешканців сільських громад були встановлені в Придністровській та Німшинській школах.

Для Демешківського НВК довелося спочатку капітально відремонтувати кімнату колишньої сільської бібліотеки, так як необхідного приміщення у них в наявності не було, і вже там монтувати необхідне обладнання. Не дивлячись на все це зусилля були витрачені не намарне і тепер для дітей, які  навчаються у названих навчальних закладах створена територія для цікавого проведення спортивних занять.

В. Возняк

Прочитано 1515 раз

Останні новини

Жінка з хистом Аріадни

Галичан запрошують на презентацію книги про Наталію Кобринську. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x