Середа, 04 жовтня 2017 11:16

Концерт до Міжнародного дня музики

Міжнародний день музики відзначають в усьому світі 1 жовтня різноманітними концертами, фестивалями, творчими зустрічами, учасниками яких є всі, хто причетний до цього виду мистецтва - від юних музикантів, які роблять свої перші творчі кроки в музиці до видатних, визнаних в усьому світі виконавців. Вперше цей день відсвяткували в 1975 році за рішенням ЮНЕСКО, а одним із ініціаторів був видатний композитор Дмитро Шостакович.

З нагоди цього свята 2 жовтня відбувся концерт учнів та викладачів Галицької дитячої музичної школи в актовій залі Галицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 для учнів молодших класів з метою популяризації музичного мистецтва.

Це було справжнє свято музики, добра та краси. Концертна програма була різноманітною. Ціла палітра звуків та мелодій від класичної до народної та сучасної музики охопила маленьких слухачів. А ведуча програми Юлія Тарасюк - викладач теоретичних дисциплін, надаючи цікаву інформацію щодо виконуваної музики, могла створити особливу поетичну атмосферу свята.

Вже стало традицією, що поряд з юними музикантами беруть участь і викладачі музичної школи, які своєю щоденною працею відкривають учням глибинний багатогранний світ музики.

Цікавими та колоритними були виступи: інструментального ансамблю (керівник Зоя Штих), ансамблю баяністів та акордеоністів (керівник М.Масляк), ансамблю бандуристів (керівник М.Мрочко), ансамблю гітаристів (керівник О.Шевчук та оркестру народних інструментів (керівник Г. Кіндрацька, солісти Юлія Тарасюк та Леся Сватик).

Не можна залишити поза увагою і фортепіанні дуети у складі Софії Сокіл та викладача Оксани Лисак, Катерини Крук та Софії Фурманець (викладач Г.Бойчук), викладачів Галини Бойчук та Лесі Сватик та тріо трубачів у складі Андрія Бідочки, Мар'яна Писківа та Володимира Фіголя (керівник Б. Мацалак).

Подарував насолоду сольний виступ учня Обливаного Олександра (викладач Б. Мацалак).

Теплими оплесками приймали учні школи кожен юний виступ талантів.

Щирі слова подяки педагогічному колективу Галицької дитячої музичної школи та його вихованцям висловила заступник директора з навчальної роботи Л. Побуцька.

Джерело: Галицька РДА

Прочитано 1508 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x