Неділя, 08 жовтня 2017 15:35

Акція "Україна моя вишивана" завітає до Галича.

Галицькі учні долучаться до акції "Україна моя вишивана" завтра, яка розпочнеться з 8 ранку.

Своєрідну карту єднання в кольорах національного віночка вишиватиме вся Україна – від заходу до сходу.

Акція стартувала 22 червня в селищі Скалі-Подільській Борщівського району за ініціативи народного майстра Ірини Харатін та майстра художньої вишивки Тетяни Дяківнич. Майже два місяці з хати до хати карта мандрувала Тернопільщиною, здебільшого Борщівським краєм. За цей час трохи менше тисячі осіб залишили на карті вишитий власноруч хрестик. Спершу карта подорожуватиме західними регіонами України, опісля помандрує на інші території.

Автори ідеї розповідають, що карта задокументована. Окрім того, має п’ять книг: книга реєстрації учасників акції, книга благодійних внесків та витрат, книга відгуків та пропозицій, книга маршруту карти та книга маршруту карти у світлинах. У кінці акції організатори видадуть книжку, у якій розповідатиметься про історію створення карти. Закінчити патріотичну акцію планують у липні наступного року. Опісля карта ще раз помандрує Україною, де її зможуть побачити всі охочі. Відтак зберігатимуть вишиваночку у Скала-Подільському краєзнавчому музеї.

Залишити і від галичан вишиті хрестики на карті запропонувала галичанка Оксана Скрентович, яка знає авторок проекту і, оскільки акція дісталася Івано-Франківщини, то виникла ідея завезти полотно і до славного міста Галич. Радо на пропозицію відгукнулися навчальні заклади міста, а саме Галицька ЗОШ №1, гімназія а також Залуквянська школа.

Прочитано 1771 раз

Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x