Середа, 25 жовтня 2017 15:31

Мистецький рейд "Стежками слави УПА" в с. Суботів

22 жовтня2017 року у клубі с. Суботів  із селом Острів відбувся  Мистецький рейд "Стежками слави УПА" присвячений 75-ій річниці УПА “І квітне червона калина, де кров їх колись текла”.

Про учасників, які загинули у національно-визвольній боротьбі 1942-1952 рр. і борців УПА  та ОУН за волю України, розповіли ведучі Головчак Сергій та Марія Лаврів, і згадали у своїх молитвах героїв АТО хвилиною мовчання, які поклали своє життя за наше майбутнє.

Сільський голова Богдан Шидловський привітав жителів с. Суботів та с. Острів з святом та висловив щиру подяку і вручив медаль учаснику УПА Степану Дубелю.

Учасники гуртка художнього читання Діана Воробчак декламувала вірш "Тобі мій народе", а Марічка Лаврів розповіла баладу "Про дві душі".

У виконанні дитячого ансамблю та дуету звучали патріотичні та повстанські пісні: "Сім шляхів", "В чистім полі", "Над землею тумани", "Йшли селом пар".

Присутні переглянули книжкову виставку "Історія Української повстанської армії".

Про історію УПА про її вагомий внесок у визвольній боротьбі українського народу згадала ведуча с. Острів  Оксана Гуда.

Жіночий ансамбль виконав пісні "Черемшина", "Сивина", "На Україні сурми грають", "Подай, дівчино, руку на прощання", "Карпатська Україна" та у складі жіночого дуету Галини Пшик та Оксани Гуди прозвучала пісня "Ластівка".

Читали вірші Бойко Богдан і Бойко Роман "Прапор України", "Свято героїв", та "Добрий день, матусю Україно" зачитав Микола Афонін.

На завершення тематичного вечора отець Роман та отець Степан виступили і розповіли про історію УПА і заспівали пісні "Боже, вислухай благання" та "Лине доля в наш край".

Зі всіма присутніми в залі на завершення звучав Гімн України "Ще не вмерла Україна".

Прочитано 1339 раз

Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x