П'ятниця, 26 травня 2017 15:24

Чи працюватимуть ліфти у Галичі й надалі?

Як тільки тема мототреку вичерпалася на пленарному засіданні Галицької міської ради, громада покинула залу засідань. А варто було б залишитися, оскільки далі розглядалося питання тарифів за квартплату, що є набагато принциповішим і важливішим як для жителів міста, так і для депутатів.

Не дивлячись на те, що на попередньому засіданні після гострих суперечок між депутатами та представниками ЖКП було вирішено винести тарифи на громадські слухання, після яких мало б бути їхнє подальше затвердження вчора, тарифи знову зустріли знову супротив і депутати розділилися.

З одного боку, всі усвідомлюють, що тарифи на квартплату не піднімалися з 2007 року. А ми, зауважте, у 2017. Та все ж не хотілося робити чергове навантаження на гаманці громадян. Але якщо сьогодні залишити тарифи на рівні десятирічної давнини, то такі послуги як освітлення сходових, ліфти, прибирання зникнуть з багатоповерхівок Галича, або ж це буде додаткове навантаження на бюджет міста. Фактично дана компенсація комунальному підприємству буде безглуздою дотацією за рахунок платників податків. Тож, після бурхливого обговорення, враховуючи звіт представників ЖКП про інформування громадян, рада проголосувала за підняття тарифів. За рішенням міської ради вони становитимуть:

– при освітленні сходових кліток – 1,20 грн за м кв. загальної площі,

– при відсутності освітлення сходових кліток – 1,16 грн за м кв. загальної площі,

– при наявності ліфта – 1,86 грн за м кв. загальної площі.

Комунальні послуги по збору та вивозу твердих побутових відходів КП "Галичводоканал":

– для бюджетних установ та організацій – 124,50 грн за куб. м – для інших підприємств – 161,70 грн за куб. м.

Варто відмітити, що також рада виділила 90 тисяч гривень з міського бюджету на програму "Ліфт" згідно якої проведеться капітальний ремонт житлового фонду, а саме  пасажирських ліфтів на вул. Караїмська 3 в м. Галич.

Прочитано 1576 раз

Останні новини

Жінка з хистом Аріадни

Галичан запрошують на презентацію книги про Наталію Кобринську. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x