Понеділок, 12 червня 2017 16:17

До 70 річниці депортації українців з території Польщі

У неділю в Галичі відбулися поминальні заходи з нагоди відзначення у районі 70-ї річниці депортації етнічних українців з території Польщі. На Привокзальній площі біля пам'ятного знаку зібралися нащадки тих, хто пережив страшні часи примусового виселення, представники влади, духовенства та жителі міста.

Священики різних конфесій відслужили панахиду за жертвами депортації етнічних українців з території Польщі. До пам’ятного знаку було покладено свічки та квіти.

У своїх виступах голова райдержадміністрації Микола Попович, голова районного товариства "Лемківщина"  Олег Бродович закликали присутніх лемків зберегти пам'ять про ті трагічні часи і любов до своїх споконвічних традицій, передавати дітям та онукам батьківські заповіти.

Галицька земля дала притулок для багатьох родин лемків, які оселилися в селах Маріямпіль, Кукільники, Старий Мартинів, Більшівці, Хоростків, Залуква, Дем’янів, Різдв’яне, Задністрянське, Медуха, містах Бурштин і Галич. Творчі колективи лемківських громад  району та аматорські колективи РНД подарували присутнім  віночок автентичних лемківських пісень, як спогад про рідний отчий край.

Джерело: Галицька РДА

Прочитано 2529 раз

Останні новини

У Галичі відкрилася виставка косівських майстрів

У Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відбулося відкриття виставки робіт… Читати далі...

Вишийте, мамо, бронежилет

В Галичі відбудеться презентація книги Богдана Томенчука "Вишийте, мамо, бронежилет". Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x