П'ятниця, 08 жовтня 2021 15:08

Реєстраційного колапсу не буде

Підприємці, громадські організації та інші отримали додаткові 9 місяців для подання структури власності.

Сьогодні народні депутати 342 голосами підтримали закон, ініціатором якого виступив народний депутат України Ігор Фріс, 5807 "Про внесення змін до деяких законів України щодо зазначення та подання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності юридичної особи" .

Також депутати доручили спікеру Верховної Ради України негайно підписати документ та відправити його на підпис президентові України.

Закон передбачає продовжити на 9 місяців термін на подання структури власності для юридичних осіб та звільнити від обов’язку подачі структури власності юридичних осіб, засновниками яких є фізичні особи.

Така законодавча ініціатива, наголошує Ігор Фріс, потребувала якнайшвидшого підтримки народних депутатів. Адже термін подачі" малюнка" структури своєї власності для юридичних осіб до державного реєстратора закінчувався 11жовтня 2021 року.

Через велику кількість юридичних осіб, а це і підприємці, і громадські організації, реєстратори фізично не встигають оформити документи.

А без таких дій власники фірми не зможуть ані продати фірму, ані змінити керівника.

Штраф за неподання такого «малюнка» - 17-51 тис. грн.

"Це був колапс і напруга. Адже на одну фірму у реєстратора йде близько 2 годин. А щодня прийняти понад 300 юросіб ( а стільки б мали приймати, якщо розділити 20 тис на 60 робочих днів) фізично не можливо. Тож ми мали якнайшвидше змінити такі терміни", - наголошує Ігор Фріс.

Таким чином, прийняття цього закону дозволить значно спростити положення чинного законодавства в частині необхідності зазначення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, а також розвантажити державних реєстраторів через збільшення строку подачі юридичними особами інформації про кінцевих бенефіціарних власників.

Прочитано 476 раз

Останні новини

Жінка з хистом Аріадни

Галичан запрошують на презентацію книги про Наталію Кобринську. Читати далі...
Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x