Вівторок, 31 березня 2020 16:00

У Галицькому НПП - період тиші

У Галицькому національному природному парку запроваджується період тиші.

Сезон тиші - це період масового розмноження диких тварин, який триває із з 1 квітня до 15 червня. Під час сезону тиші забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Сезон тиші не виключає обов’язку підприємств, установ, організацій і громадян при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин. 

Цей захід сприяє розмноженню дичини, збереженню молодняка птахів і звірів. У рамках періоду тиші, проводиться роз’яснювальна робота щодо дотримання правил поведінки на природі в період, який є важливим, і мабуть, найнебезпечнішим у житті птахів та звірів серед учнів шкільного лісництва, місцевого населення та відвідувачів лісу. Вивести потомство – головне біологічне покликання тварин і відповідно до цього змінюється їх фізіологія і поведінка. Присутність людей у місцях, де мешкають дикі тварини, створює так званий «фактор турбування», який викликає у них стан постійної напруженості у піклуванні про свою малечу. І тому кожен з нас, хто перебуває на природі в цей надзвичайно відповідальний період, неодмінно має пам’ятати: ми тут гості, поводьмося тихіше.

У Галицькому НПП зауважують: "Друзі, всі ми різні, у кожного свої обставини, але будьмо розважливими. Ставимося з повагою до дарунків природи, найкращими з яких є новонароджені. Тішмося ними як власними дітьми. Без нового життя нема майбутнього!"

Прочитано 1023 раз

Усі права на авторські матеріали належать сайту Галич давній сучасний.
Будь-яке використання матеріалів сайту можливе лише за умови посилання на сайт Галич давній сучасний, а при передруку в інтернеті –
з активним гіперпосиланням на galych.com.ua.
© 2020 Галич давній сучасний
joomla3x